HUNTING HITLER

“Did he escape?”

Na vrijgegeven FBI-dossiers over Hitler zijn vrijgelaten, gaat een groep van specialisten samenwerken om achter de waarheid te komen: Is hij echt gestorven in de bunker of heeft hij de dood ontsnapt?

Seizoen 2

Vanaf 26 februari

Elke zondag om 22:00

Het verhaal

Decennialang zijn er geruchten dat Hitler geen zelfmoord heeft gepleegd in zijn bunker in Berlijn. Gewapend met nieuwe documenten en aanwijzingen gaan CIA veteraan Bob Baer en Amerikaans legercommandant Tim Kennedy verder op de vraag: ‘’Hoe zou Hitler ontsnapt kunnen zijn en wat voor sporen heeft hij achtergelaten?’’. Het begint er steeds meer op te lijken dat Hitler zijn eigen dood in scène heeft gezet.

Het vervolg op het eerste seizoen gaat van start aan de hand van een vrijgegeven FBI database met meer dan 700 documenten over de tweede wereldoorlog. In een van de vele documenten schrijft J. Edgar Hoover, destijds directeur van de FBI, dat de legerofficieren het lichaam van Hitler niet hebben kunnen vinden. Noch is er een betrouwbare bron die definitief kan stellen dat Hitler dood is.

Het gerenommeerde HISTORY team twijfelt er niet over om de hindernissen te trotseren die de zoektocht met zich meebrengt. Diep in de Argentijnse jungle vinden zij militaire constructies, sporen van Hitlers medicatie en munten van Nazi-Duitsland. Waren de gevluchte Nazi’s bezig met het plannen van een4e Reich? Waren ze al bezig met het ontwikkelen van nucleaire wapens? Er is maar één manier om daar achter te komen en het onderzoek voort te zetten.

0000

Wil je op de hoogte blijven van HISTORY?

Nieuwsbrieven om in te schrijven